Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Pri Maseratiju za mesec dni ustavljajo proizvodnjo
Italijanski proizvajalec športno-prestižnih modelov je primoran ponovno ustaviti proizvodnjo svojih modelov. Vzrok tiči v slabi prodaji oziroma povpraševanju na Kitajskem.
Peter Pirkovič Artur Švarc
20. december 2017 | 9:39:42

Po navedbah Automotive News Europe se je proizvodnja Ghiblija in Quattroporteja (tovarna Grugliasco) ter Granturisma in Grancabria (tovarna v Modeni) zaustavila 15.decembra, zadnje primerke terenskega Levanteja v tovarni Mirafiori v Torinu pa izdelajo danes. Maseratijeve proizvodne linije bodo obstale do 15.januarja, izjema bo le Modena, ki bo ponovno začela obratovati 8.januarja.

Očitno se pri Maseratiju v zadnjem času nekaj dogaja, kar potrjuje tudi glavni sindikalist Federico Bellono, ki pravi, da se proizvodnja precej zmanjšuje, razvoj novih modelov pa je trenutno zaustavljen. 

Proizvodnja Levanteja je bila zaustavljena že trikrat letos. Zgodilo se je za nekaj dni v oktobru in novembru, zdaj pa bo proizvodnja mirovala še čez celotne praznike. Bojda največjo težavo za Maseratijevega terenca predstavljajo nova uvozna pravila na Kitajskem.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija