Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Keniči Jamamoto
Poslovil se je Mazdin duhovni oče
V 96. letu starosti je umrl Keniči Jamamoto, ki je podpisan pod Mazdine rotacijske motorje in duhovni vodja razvoja Mazde.
Artur Švarc
27. december 2017 | 16:05:02

Jamamoto se je rodil v Hirošimi leta 1922 in 1944 diplomiral na univerzi v Tokiju, potem pa je delal v vodstvu letalske tovarne. Mesec dni po predaji Japonske ga je mama v pismu prosila, da pride domov. Po prihodu v Hirošimo je našel uničeno hišo in očeta, ki je zbolel za radiacijsko boleznijo, mlajša sestra pa je umrla v eksploziji bombe. Zaposlil se je v lokalni tovarni tovornjakov Toyo Kogyo, eni redkih tovarn, ki je preživela napad z atomsko bombo. Najprej je izdeloval menjalnike, v dveh letih pa je napredoval med vodstvene kadre in zasnoval motor za Toyov trikolesnik dostavnik, ki so ga izdelovali pod Mazdino znamko.

Toyo Kogyo je leta 1960 izdelal svoj prvi avto, Mazdo R360, leta 1961 pa se je začelo tehnično sodelovanje z nemškim NSU, ki je razvil rotacijski motor. Jamamoto je postal vodja skupine pri Mazdi, ki je pozneje postala znana pod imenom 47 Samurjaev in je razvijala rotacijske motorje. 1964 so predstavili prototip Cosmo Sport, dvosedežnika z rotacijskim motorjem. Ta avto je odločil o usodi Mazde.

V šestdesetih je japonsko ministrstvo za mednarodno trgovino odločilo, da bodo Toyota, Nissan in Isuzu edini proizvajalci avtomobilov na Japonskem. A Toyo Kogyo je vseeno nadaljeval s svojim delom in Jamamoto je uspel prepričati ministrstvo, da dajo priložnost tudi njim.

Cosmo Sport je tako prišel v proizvodnjo 1967 in postal prvi cestni avto z dvema rotorjema. Jamamoto in njegova ekipa 47 samurajev so rotacijski motor dali v praktično vsak avto, ki ga je Mazda izdelovala v sedemdesetih, vrhunec prepoznavnosti pa je motor našel v seriji RX, sploh RX-7 je leta 1978 utrdil mesto rotacijskega motorja v svetu avtomobilizma in pomagal Mazdi pri preboju na ameriškem trgu.

Jamamoto se je še naprej vzpenjal po hiearhiji tovarne in konec sedemdesetih postal šef razvoja, 1985 pa šef Mazde. Jamamoto velja tudi za očeta Miate. Pri tem je veliko vlogo odikgral ameriški novinar Bob Hall, ki je pisal za Motor Trend in Autoweek in ga je v začetku 80-ih Jamamoto povabil na mesto produktnega vodje v Kaliforniji. Hall je Jamamotu predlagal, da naredi dvosedežni roadster po evropskem okusu in ko je Jamamoto prišel na čelo Mazde, je Hall skupaj z inženirjem Tošihikom Hiraijem in oblikovalcem Tomom Matano zagnal projekt Miata.

Pod Jamamotovim vodstvom je Mazda doživela tudi največje uspehe v motošportu, zmago z 787B v Le Mansu leta 1991 in to je kljub dolgoletnemu udejstvovanju Toyote v WEC prvenstvih še vedno edina zmaga japonskega proizvajalca na tej prestižni dirki, 787B pa edini avto brez valjev in batov, ki mu je to uspelo.

Leto dni pozneje se je Jamamoto upokojil, razvojni oddelek pa še naprej dela tudi na rotacijskem motorju, čeprav Mazda ta hip nima modela s tem posebnim motorjem, je pa Jamamotov duh viden tudi v novi generaciji motorjev Skyactiv X, bencinarjih, ki delujejo s kompresijskim vžigom. Ne smemo niti mimo Miate oz. MX-5, ki je najbolje prodajani mali roadster vseh časov.

Jamamoto in njegova vizija sta verjetno rešila obstoj tovarne Toyo Kogyo in pripeljala Mazdo na položaj, ki ga ima danes.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija