Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
V enem letu sestavili 6 milijonov vozil
Pri Volkswagnu so ob koncu lanskega leta dosegli še en zelo pomemben mejnik, ki kaže na to kako velik je nemški proizvajalec iz Wolfsburga.
Peter Pirkovič VW
2. januar 2018 | 10:22:30

Volkswagen, ki ima globalno naprodaj več kot 60 modelov, te pa sestavlja v več kot 50 tovarnah v 14 državah, je nekaj dni pred zaključkom leta z letnico 2017 dosegel nov rekordni proizvodni mejnik. 6 milijonov izdelanih vozil v enem letu. Seveda, pišemo zgolj o modelih z oznako VW, kjer so levji delež predstavljali Polo, Golf, Jetta, Passat in Tiguan. Prav tako si rekordno leto obetajo tudi letos, saj na sceno prihajajo T-Roc, nova generacija Touarega, električni dostavnik in drugi. 

So pa pri Volkswagnu ob temu mejniku naredili nekaj matematike in prišli do rezultata, da so v 72 letih sestavili skupno nekaj več kot 150 milijonov vozil.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija