Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Precejšnje zanimanje za Nissanovega električarja
Leaf, ki se je septembra evropskih kupcem predstavil v svoji drugi izdaji, je naletel na dober odziv med kupci, kar posledično pomeni, da ima tovarna zabeleženih ogromno naročil.
Peter Pirkovič
2. januar 2018 | 11:52:40

Nissan je na podlagi izkušenj in povratnih informacij 83.000 voznikov Leafa razvil povsem novo vozilo. V dveh mesecih so v različnih državah prejeli skupno kar 10 tisoč naročil, ta številka pa se bo predvidoma še povečala z Leafovim prihodom v prodajne salone čez dober mesec dni.

Največ pohval so prejele številne inovacije in nove tehnologije vozila, kot sta sistem Nissan ProPILOT za pomoč pri vožnji in Nissanov sistem elektronskega pedala e-Pedal, ki z vklopom načina za vožnjo z enim pedalom za 90 % zmanjša potrebo po voznikovem upravljanju zavornega pedala. 

Proizvodnja novega Leafa se izvaja v proizvodnem obratu v Veliki Britaniji v Sunderlandu in se le še povečuje, da bo zadostila visokemu povpraševanju potrošnikov. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
2fast4y
Še en marketinški nateg elektro vernikov....
2.1.2018 21:25:37
911
...da je...
3.1.2018 0:17:44
skrivo
Ja seveda, vsi kupci Leafov so butasti, le par modelov na Avtomaniji je pa pametnih..... Že prvi Leaf je soliden avto, le grd je preveč. Tale je pa še precej boljši (domet), poleg tega pa še dobro izgleda. Mimogrede, na Japonskem je bil prejšnji mesec Leaf najbolj prodajen Nissan nasploh - neverjetno, vendar resnično! Tudi v Sloveniji jih je precej naročenih, tako, da jih bo moč na cestah videti takoj, ko zapeljejo na EU ceste.
3.1.2018 7:31:54
Alfafil
To prehodno obdobje je še najbolj interesantno. Ko bo skoraj vsak električni, se bodo ukinile privilegije, subvencije , podražila elektrika in začeli problemi okrog distribucije in proizvodnje elektrike.
3.1.2018 9:10:18
slovencsm
Dejansko so električarji še vedno bolj marketinška zadeva kot kaj uporabnega. No, če imaš čas in ti finance niso omejitev, potem se lahko igraš z njimi. Pa seveda dovolj živcev, ko ugotoviš probleme glede polnenja, pa dosega, pa ... Meni je zdaj bolj problem, ker ne vem, kaj naj nabavim kot drugi avto. Zamenjal bi 14 let starega, pa sem v hudi dilemi. Bencinarji so hudo podhranjeni, dizlov nihče ne mara, električarji pa so še vedno bolj marketinška promocija. Mi pa rabimo srednji avto, ki bo delovno živinče. Nočem eksperimentiranja ampak ziher tehnologijo in soliden motor.
3.1.2018 9:21:41
shark911
O čem tukaj nekateri blebetate,pa to je neverjetno!?! Električni avtomobili so marketinška promocija,tehnologija se ne bo prijela,in podobne traparije,WTF? In to ravno zdaj,ko so jim končno začeli vgrajevat spodobne baterije...dejansko se mi zdi da zdaj berem bistveno več negativnih komentarjev kot pred par leti,res neverjetno! Če iščeš za drugi avto je električni avto idealna opcija,ker itak imaš še "prvega" za daljše relacije,za vse ostalo uporabljaš električarja in ga polniš doma. V čem je problem?
3.1.2018 11:02:17
slovencsm
Shark911, saj bi pisal, kje vse je problem pri električarjih, pa se mi ne da več. Sem inženir in vem kako je pri novih tehnologijah. Reklame govorijo samo o prednostih, o slabostih so vsi tiho. Pri naši hiši rabimo tudi drugi avto kot operativnega, ker imamo 4 otrok. ta velik je naredil izpit in kmalu pride še naslednji. To pomeni več voznikov. Nimam pa živcev stalno gledat, kdaj moram napolnit baterije in tudi avto velikokrat ne stoji toliko časa, da bi ga lahko polnil recimo 3 ure. Da ne govorim o tem, da delamo tudi s tem avtom relacije (mladina je danes zahtevna). Kar sem se pogovarjal s kolegi, ki so imeli priložnost peljati električarje, je zadeva za moje želje nerealna. Trenutni max. doseg je 200 km. pa da ne govorim o vplivu mraza ali vročine, pa ostalih vplivov. Pa različnih vrst polnilnic in kablov. Pa slabe mreže polnilnic na podeželjih itd. En kolega je zadnjič sprobal 14 različnih znamk z novimi bencinskimi mlinčki in je tudi pojamral. Se najboljši mu je bil 1.4 TSI (125KM) v Golfu. Tudi Peugeot mu ni bil slab. Sem bil pa presenečen, ko je pokritiziral Mazdo 120KM saj je na testih bila opisana kot živahen motor.
3.1.2018 12:21:38
alfafil
In če si v bloku doma že imaš problem z polnjenjem.
3.1.2018 12:25:42
skrivo
Alfafil: ja, sedaj so zlati cajti za električarje (zastonj filanje, zastonj parkiranje, 0€ za cestni sklad pri registraciji,...).K o bodo vsi avti električni teh privilegijev pač ne bo več. Slovencsm: če si inženir, bi moral iskati nove rešitve, ne pa govoriti, kako nekaj ne gre in ni uporabno. Če boš morda enkrat ko bo 1000km dosega (sicer ne vem če je to zate dovolj...) imel za drugi avto električarja, samo otrokom vzami denar za tankanje, pa boš videl kako se bodo vozili le še na štrom in filali doma iz vtičnice (če imaš to možnost) - kr naenkrat ne bo več problem čakati 3h, da se malo napolni...
3.1.2018 13:36:15
slovencsm
Skrivo, zame mora biti doseg vsaj 500 km za drugi avto. Pri normalni vožnji seveda in brez bistvenega vpliva drugih dejavnikov. Sedanjih 200 km v idealnih pogojih je bistveno premalo. Saj oglašujejo nove modele kot je tale, da ima več dosega ampak realno ga kupit še ne moreš. Drugače pa kot inženir prisegam na preizkušene tehnike. Saj je lahko nova ampak mora imeti smisel in biti ne preveč nova ker drugače za sabo potegne preveč ??? Običajno gremo korak za korakom proti novim variantam, ne pa takole skok na glavo.
3.1.2018 13:56:49
shark911
500 km dosega za drugi avto? Zanimivo! Koliko potem šele naredite s prvim avtom,a ste cela familija trgovskih potnikov? Ni druge,kot da razmišljaš o priključnem hibridu...
3.1.2018 15:37:30

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija