Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novi Clio jesenu v Parizu
Peta generacija Clia bo predstavljena na Pariškem avtosalonu letos, v prodajo pa pride nekaj mesecev pozneje.
Artur Švarc
7. januar 2018 | 21:45:01

Aktualni Clio je v svojem segmentu ta hip med najstarejšimi modeli in Renault načrtuje premiero nove generacije na jesenskem avtosalonu v Parizu.

Avto bo postavljen na osveženo aktualno CMF-B platformo, s čemer ne bo novih stroškov za razvoj nove platforme, na voljo bo z 0,9-litrskim turbom in novim 1,3-litrskim turbom. Ne ve pa se, ali bo Renault Clia sploh še ponudil z dizlom, čeprav je njihov 1,5-litrski dCi mojster preživetja.

Clio bo prvič tudi hibrid z zelo osnovno regeneracijo za manjšo porabo in emisije, medtem ko PHEV ni v načrtih. V konstrukcijo avtomobila bodo dodali tudi aluminij in s tem zmanjšali težo, da bo poraba še nekoliko nižja.

Oblikovno bo silhueta Clia ostala nespremenjena, bo pa približan aktualni generaciji Megana in Talismana, več sprememb pa načrtujejo v notranjosti, ki bo popolnoma predelana, ne bo pa manjkal niti pokončni centralni infotainment.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
jjs
Absolutno. Kot že slika pove, ostaja silhueta nespremenjena. Takoj ugotoviš, da gre za Clio.
8.1.2018 12:17:38
klemens
Pomanjšani talisman z rahlimi osvežitvami, razberem iz skice.
8.1.2018 13:59:42

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija