Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Policijska analiza za leto 2017
Zasegli 4500 vozil in opravili več kot 360 tisoč alkotestov
Danes je prvi prometni policist v državi Ivan Kapun postregel z nekaj podatki iz lanskega leta, ki kažejo na rahlo izboljšano stanje črne statistike na slovenskih cestah. A zatika se na drugih področjih.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič
9. januar 2018 | 12:14:01

Skupno je na cestah lani umrlo 106 ljudi (24 motoristov), kar je 24 manj kot leto poprej, med poglavitne vzroke za nesreče pa policisti še vedno uvrščajo neprilagojeno hitrost (45 mrtvih) in prisotnost alkohola v krvi (30 mrtvih), kjer je zanimivo, da je povprečna stopnja alkohola še vedno izrazito visoka (1,44 promila).

V letu 2016 so policisti kaznovali nekaj več kot 350 tisoč udeležencev v prometu, od tega 116 tisoč zaradi neupoštevanja omejitev hitrosti, 48 tisoč zaradi neuporabe varnostnega pasu, 30 tisoč zaradi uporabe telefona med vožnjo. Prav tako dejavni so bili tudi pri ugotavljanja psiho-fizičnih sposobnosti voznikov. Odredili so več kot 360 preskusov alkoholiziranosti (14 tisoč pozitivnih), 2400 strokovnih pregledov za alkohol in 1200 za drog (porast). Zelo zanimiv podatek pa je, da so lani zasegli kar 4500 vozil, povečini iz naslova voznikov, ki nimajo opravljenega vozniškega dovoljenja ali zaradi udeležencev z večkratnimi kršitvami prometnih pravil. 

Obenem je Ivan Kapun omenil dejstvo, da se skupaj z Darsom do konca leta trudijo vzpostaviti sistem sekcijskega merjenja hitrosti (zakonska podlaga, avtomatizacija in poenostavljen prekrškovni postopek), ki so ga do zdaj preskušali na štajerski avtocesti (Trojane), hkrati pa so si zadali cilj, da bi na cestah ugasnilo manj kot 96 življenj. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
klemens
In kaj potem naredijo s temi vozili? Dražba? Vrnejo po plačilu kazni?...
9.1.2018 16:32:58

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija