Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Renaultov mali križanec za rastoče trge
Pri Renaultu so zelo zadovoljni s prodajo modela Kwid, ki je še posebej priljubljen v Indiji, zato že snujejo njegovega naslednika.
Marko Hanželič
10. januar 2018 | 10:29:10

Kwid v osnovni različici na indijskem tržišču stane 4.700 dolarjev, njegovega konceptnega naslednika pa bodo Renaultovci čez dober mesec predstavili na salonu Auto Expo 2018 v Delhiju. Študija naj bi nato v slabem letu postala serijski model, pričakovati pa gre, da bo novinec krajši od štirih metrov, tudi (ali predvsem) zaradi indijske zakonodaje, po kateri so tovrstni avtomobili manj obdavčeni.

Razvoj samega avtomobila sicer poteka v Renaultovem indijskem raziskovalnem centru v Čenaju, Francozi pa naj bi snovali še enega novinca za Dekansko planoto. Tudi ta kombilimuzina naj bi bila krajša od štirih metrov, platformo pa si deli z Datsunom Redi-Go. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
klemens
V živo videl kwida lani. Zelo lep avto, od blizu izgleda tehnika kot katrca ali kakšen fiat uno, no vseeno lep in za majhen denar povsem spodoben mestni avtomobilček. Me pa zanima kakšen je crash test.
10.1.2018 17:39:11

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija