Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Marchionne potrdil električnega Ferrarija
Na salonu v Detroitu je šef italijanskega koncerna, ki mu konec letošnjega leta poteče pogodba in se upokojuje, potrdil govorice o nastajanju električarja. In ne samo to. Prihaja še en nov model.
Peter Pirkovič
18. januar 2018 | 8:11:27

Ferrari se ni uspel upreti ideji elektrifikacije vozil, ki je v zadnji letih zajel domala vse proizvajalce avtomobilov. Marchionne napoveduje, da bo proizvajalec iz Maranella v nekaj letih na trg poslal svojega prvega super športnika z električnim pogonom.

»Če se bo izdeloval električni super športnik, potem bo Ferrari prvi, ki bo to naredil,« pravi Marchionne, a je verjetno pozabil na dejstvo, da so korak pred njimi že Rimac s Concept One, Tesla z Roadsterjem Concept in nenazadnje Lamborghini s projektom Terzo Millennio.

Marchionneja letos čaka še ena pomembna naloga. V marcu naj bi razkril nov petletni načrt za Ferrari, kjer naj bi bilo kar nekaj hibridov, omenjeni električar in kot presenečenje tudi prvi Ferrarijev SUV, ki naj bi luč sveta ugledal morda že 2019 ali 2020. Posledično tudi ne bo težko dosegati proizvodnega načrta, kjer bi radi presegli letno številko 10 tisoč vozil.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
2fast4y
To so koncepti,ki jih prodajo 5 na leto...Marchione je govoril o vsaj 1000 kosih letno z servisi in rezervnimi deli...
18.1.2018 8:44:58

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija