Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
V prihodnosti tudi električni AMG-ji
Kot vsi veliki proizvajalci avtomobilov tudi Mercedes-Benz snuje celo paleto električnih vozil. Trendu se ne bodo mogli izogniti niti pri AMG-ju.
Marko Hanželič
18. januar 2018 | 17:20:08

Šef razvoja pri Mercedesu, Ola Kallenius, je v intervjuju za Autocar sicer povedal, da elektrika v AMG-jih ni na prednostni listi in da bo nanje bržkone potrebno počakati vsaj še nekaj let, pri vsem skupaj pa velja omeniti, da so AMG-jevci svojega prvega električnega predstavnika splavili že pred slabimi šestimi leti.

Takrat so prodali nekaj manj sto primerkov modela SLS Electric Drive, kljub vsemu pa so v bližnji prihodnosti AMG-jeva prioriteta t.i. power-hubrids, ki v prvi vrsti elektromotor in baterije uporabljajo predvsem kot dodatek moči motorju z notranjim zgorevanjem, ki bo v tem primeru štirilitrski prisilno polnjen V8. Kallenius je omenil, da bodo moč motorja s tem lahko povečali na 592 kW (805 KM).

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija