Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Leto 2017 je bilo drugo najtoplejše doslej
NASA je sporočila, da je bilo pravkar minulo leto drugo najtoplejše v zgodovini, odkar v omenjeni agenciji opravljajo tovrstne meritve.
Marko Hanželič
18. januar 2018 | 17:37:41

Pri ameriški vesoljski agenciji in administraciji za oceane in podnebje so izračunali, da je bilo minulo leto eno najbolj vročih doslej, pri čemer poudarjajo, da temperature platena spremljajo že celih 138 let. Zadnje četrtletje je tudi uradno najtoplejši časovni interval v zadnjih sto letih.

NASA poudarja, da podatki o segrevanju planeta dokazujejo podnebne spremembe, ki so posledica emisij toplogrednih plinov. Agencija je podatke objavila v času, ko se Trumpova administracija pripravlja na razširitev možnosti vrtanja za nafto na področjih v bližini obal ZDA, hkrati pa so ZDA pod Trumpom že izstopile iz Kjotskega sporazuma.

Združene države Amerike so se v zadnjem letu morale soočiti s številnimi naravnimi katastrofami, med drugim z obsežnimi gozdnimi požari v Kalifornijiv in orkani na Portoriku in Floridi, vse skupaj pa naj bi ameriško vlado stalo več kot 200 milijard dolarjev.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
spartan
Petrodolar sindrom...
18.1.2018 22:24:29

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija