Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Tradicionalni kupci nezadovoljni z oblikovno politiko
Ko pogledate aktualne Lexusove modele, vam je v trenutku jasno, da so glede oblike Japonci ubrali precej bolj nekonvencionalno pot kot njihova nemška konkurenca.
Marko Hanželič
23. januar 2018 | 10:46:29

Nemci so s svojim všečnim, a konservativnim prostopom pravo nasprotje Lexusovemu drznemu oblikovanju, pri čemer velja poudariti, da tudi tistim, ki že desetletje ali več prisegajo na Lexuse, takšna oblikovna usmeritev ni najbolj povšeči.

Tega se zavedajo tudi pri znamki sami, pravi generalni menedžer znamke, Jeff Bracken, ki razume, da trenutna oblikovna usmeritev polarizira, a hkrati privablja nove stranke. Nerodno je le, ko moram vsak dan odgovarjati na klice ogorčenih dolgoletnih strank, ki so razočarane zaradi kontroverzne maske hladilnika in radikalnih oblin.

Bracken se zaveda, da avantgardno oblikovanje zahteva žrtve med starejšimi simpatizerji znamke, a hkrati skrbi za zniževanje starostne meje novih strank, zato ga vse skupaj pretirano ne skrbi.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
jjs
Tudi Nemci se vse bolj podrejajo okusu tajkunov iz tretjega sveta, tako da je o kakšnem konzervativnem, všečnem pristopu tudi pri njih lahko vse manj govora. Očitno se staram, kajti vedno bolj se mi zdi oblikovanje koncerna VW v navezi z Ital Designom še edino všečno - vsaj v tej poplavi neartikuliranih oblik na čudno proporcioniranih SUVjih. Lexusov L-Design je dobro začel, dokler niso izumili maske hladilnika v obliki ogrizka in temu podredili tudi vsega ostalega. Kar verjamem, da so v očeh svojih tradicionalnih strank, ki cenijo kakovost bolj kot v nebo vpijoče oblike, znamko s takšnim oblikovanjem precej razvrednotili.
23.1.2018 11:39:19
ripmork
@jjs: podpis. Dober dizajn je lahko drzen in nekonvencionalen, ali pa zelo konzervativen - Lexus po mojem mnenju ne spada ne v eno ne v drugo. Samo izstopati in narediti nekaj nenavadnega na izgled ne pomeni avtomatsko nekaj dobrega. V eni točki pretiravanje s temi detajli in konkavnimi oblikami izpade ceneno in grdo, kot da so si pri oblikovanju za vzor vzeli kak kalorifer ...
23.1.2018 14:27:05
911
No no, to kar govorita seveda ne drži. Lexus dosega prodajne rekorde leto za letom in nič drugače ni bilo v letu 2017. Pravzaprav lahko sklepamo po prodajnih številkah da jih dela ravno ta, po vajinem “kičasti” dizajn, najuspešnejšega v vsej svoji zgodovini. Če na račun avandgardne oblike izgubiš 10000 tradicionalnih kupcev na drugi strani jih pa ravno zato 100000 pridobiš je to uspeh menda. Da gre pa za avantgardno oblika pa priča praktično podvojeno število prodanih enot na leto v zadnjem obdobju.
23.1.2018 21:11:18

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija