Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
PSA bo v ZDA deloval iz Atlante
V nov strateški načrt skupine PSA je med drugim vključen tudi vstop na severno-ameriški trg, kar pa zagotovo ne bo enostavno. Prodaja avtomobilov za zdaj še ni predvidena, saj se bodo v prvi fazi raje posvetili storitvam mobilnosti.
Uredništvo
24. januar 2018 | 7:47:40

Skupina PSA se je odločila svoj severnoameriški sedež ustanoviti v Atlanti, v okrožju Fulton ameriške zvezne države Georgie, prve dejavnosti pa se bodo začele opravljati v prihodnjem mesecu. Za sedež v Atlanti se je skupina odločila po več mesecih raziskav, opravljenih širom cele države z namenom, da bi našli optimalno ravnovesje med poslovnim okoljem, življenjskim standardom in delovno silo.

"Navdušeni smo, da je skupina PSA - drugi največji proizvajalec avtomobilov v Evropi in eden izmed najboljših ponudnikov mobilnost na svetu - izbrala Atlanto za svoj severnoameriški sedež," je dejal guverner Deal po obisku v Franciji konec leta 2017. "Skupina PSA se bo pridružila nenehno rastoči družini avtomobilskih proizvajalcev in dobaviteljev, ki delujejo pri nas v Georgi. Ta napoved je velika zmaga za našo državo in še en dokaz o privlačnosti našega poslovnega okolja in naše infrastrukture."

"Preučili smo čisto vse vidike skupnosti v Atlanti in ugotovili, da je najbolj primerna lokacija za nas," je povedal Larry Dominique, direktor PSA za Severno Ameriko. "Celotno poslovno okolje, življenjski standard in univerzitetni sistem so sicer igrali zelo pomembno vlogo pri naši odločitvi, vendar smo zaradi naših edinstvenih potreb na področju tehnologije, inovacij, povezanih z mobilnostjo in avtomobilske kulture v končni fazi za najbolj primerno lokacijo izbrali Atlanto."

Prva faza je bila lansirana oktobra 2017 v Seattlu z mobilno platformo Free2Move, ki bo v kratkem razširjena tudi v ostala ameriška mesta. Aplikacija nudi uporabnikom dostop do široke palete rešitev za mobilnost, kot so avtomobili, skuterji ali kolesa za deljeno rabo.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija