Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Kia K5/Optima
Optimalne spremembe
Čez nekaj mesecev lahko tudi na slovenskem trgu pričakujemo prenovljeno Optimo. Dober približek, kako bo prenovljenka izgledala, je južnokorejska različica, ki so jo pri Kii predstavili pred kratkim.
Marko Hanželič
26. januar 2018 | 7:15:19

Kia Optima je na trgu dobra tri leta, prenova pa bo prinesla novo masko hladilnika, spremenjene žaromete z vgrajeno LED-sredico ter nova svetila in odbijač na zadku. Korejci bodo poskrbeli tudi za nove komplete platišč.

Spremembe niso revolucionarne, kar velja tudi za potniško kabino, ki bo sicer dobila najnovejšo verzijo infozabavnega sistema, nove tkanine na sedežih in spremenjen volanski obroč.

Na južnokorejskem tržišču bo Kia K5 na voljo z dvema bencinskima pogonskima agregatoma, in sicer 1,6-litrskim prisilno polnjenim in dvolitrskim atmosferskim, pri čemer prvi zmore 132 kW (180 KM), drugi pa 120 kW (163 KM). Na domačem trgu je Optima na voljo tudi v različici na zemeljski plin ter z nam dobro znanim 1,7-litrskim turbodizlom.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija