Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novi Focus bo preskočil Ženevo
Pri Fordu zadnje čase malce spreminjajo taktiko glede velikih salonov. Nekajkrat so evropske velikane že izpustili in čeprav se pomembnega ženevskega salona udeležujejo, največje novosti letošnjega leta tam ne nameravajo razkriti.
Peter Pirkovič Ford
1. februar 2018 | 9:56:03

Namreč, odločili so se, da avto predstavijo v aprilu na posebnem organiziranem dogodku, avto pa v prodajne salone po Evropi začenjajo pošiljati v zaključku letošnjega poletja. Najverjetneje gre razloge iskati tudi v finančnem poslovanju evropske divizije. Uradni govorec Forda je povedal, da je lanski dobiček strmoglavil za 81 odstotkov, kar gre pripisati višjim stroškom povezanih z garancijami in učinkom Brexita, ki se pri avtomobilskih proizvajalcih že močno čutijo. Novi Focus se bo tudi v prihodnje sestavljal v nemški tovarni v Saarlouisu, medtem ko bodo del ameriških različic po novem sestavljali tudi Kitajci.

V Ženevi bodo Fordovci na prvo mesto postavili prenovljenega Edga in Ka+, morda pa se na njihovem prostoru znajde tudi Ranger Raptor.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
spartan
Škoda, sem se že veselil predstavitve na ženevskem salonu.
1.2.2018 10:12:16

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija