Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Predčasen konec za M3 in začasna ustavitev za M550i
Vse kaže, da se bo legendarni športnik v tej generaciji s scene poslovil že maja letos, ko predčasno ustavijo proizvodnjo zanj, medtem ko bodo istočasno prenehali z izdelovanjem modela M550i xDrive. Razlog za obe odločitvi tiči v novih meritvah porabe goriva in izpusta emisij.
Peter Pirkovič BMW
1. februar 2018 | 10:50:58

Namreč, septembra letos bodo morali vsi avtomobili imeti opravljene meritve po pravilih WLTP (Light Vehicle Test Procedure), ki zamenjuje dosedanji zastarel laboratorijski model (NEDC) preverjanja porabe pri kateremu so se dogajale ogromne anomalije, ki so pripeljale do tega, da so avtomobilski proizvajalci s temi podatki veliko let zavajali potrošnike. Nova pravila so stopila v veljavo že lani septembra, a imajo avtomobilski proizvajalci eno leto časa, da vse svoje nove avtomobile prilagodijo na nov sistem meritev.

Prva vidna žrtev bo bavarski M3 F80, ki se upokojuje vsaj eno leto prezgodaj,  saj bi morali razvojniki za omenjene meritve po novem vgraditi Ottov filter za trde delce, a je bavarske mojstre pripeljalo do spoznanja, da je to izjemno zahteven in predrag projekt, glede na to, da je avto na izhodnih vratih. Namreč, čez dve leti menda prihaja naslednik. Obenem je zanimivo dejstvo, da v proizvodnji še vedno ostaja M4 Coupe in Cabrio.

Začasno se ustavlja proizvodnja tudi za M550i xDrive, ki mora prav tako na novo razvojno misijo vgradnje omenjenega filtra trdih delcev in preden bodo zadevo rešili, bo naročanje tega modela nekaj mesecev onemogočeno. K sreči to ne bo doletelo nedavno predstavljenega M5, saj so za te spremembe vedeli dovolj zgodaj, da so že v fazi razvoja avto tehnično prilagodili novim zahtevam. 

In kaj pravzaprav prinaša in zajema WLTP cikel? Ta uporablja dejanske podatke vožnje, pridobljene z globalno statistično raziskavo. Razdeljen je na štiri dele z različnimi povprečnimi hitrostmi: nizek, srednji, visok in zelo visok del. Vsak del vključuje različne faze vožnje z ustavljanji, pospeševanjem in zaviranjem, ki predstavljajo vsakdanje profile vožnje. Vsako kombinacijo motorja in menjalnika preizkusijo z najbolj ekonomično opremo in z opremo, ki najbolj intenzivno porablja gorivo. Pri voznem ciklu WLTP ima pomembno vlogo tudi vpliv opreme za doplačilo. Objavljanje podatkov za vozni cikel WLTP bo z zakonom predpisano za vse proizvajalce avtomobilov od jeseni 2018 naprej.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija