Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Do dirkalnika s crowdfundingom
Od Kickstarterja do Adrifunda, najrazličnejšim idejam se je zdaj pridružil še dirkalnik.
Uredništvo
1. februar 2018 | 19:26:35

Ste si vedno želeli preizkusiti se v dirkalniku? Sedaj sanje lahko postanejo resničnost.

Kako privlačno se sliši ideja skupinske izdelave in uporabe pravega dirkalnika?

“Žal avtomobilske dirke niso šport, kjer bi potreboval zgolj nove superge in žogo,” pravi Iztok Franko, idejni vodja projekta, ki iz izkušenj dobro ve, da avtomobilske dirke veljajo za enega najdražjih športov nasploh.

“V življenju sem se moral odreči marsičemu, da sem odpeljal zgolj nekaj dirk. V Sloveniji je trenutno najlažja opcija za vstop v avtomobilistično dirkanje z dirkalnim Twingom. S Twingom sem namreč lani uspel odpeljati dve 4-urni dirki na dirkališču Gaj v Cerkljah in izkušnja je bila seveda nepozabna,” nadaljuje Franko. S projektom bo poskušal omogočiti dirkanje vsem, ki bi si to želeli, a doslej niso imeli prave priložnosti.

Do konca meseca februarja bo tako zbiral sredstva prek platforme Adrifund. Ciljni znesek je 12.000 evrov. Trenutno pa je v zgolj dobrih dveh dneh že presegel 15% zastavljenega cilja. Ljubitelji avtomobilskih dirk lahko prispevajo poljubne vsote ter si z vložki zagotovijo različne ugodnosti, kot so taxi in samostojne vožnje, zakup za 4-urno dirko ali pa različne velikosti (mere vidnosti) sponzorskih nalepk na dirkalniku.

Projekt lahko podprete na tej povezavi: https://www.adrifund.com/project/view/357Po uspešnem zbiranju sredstev bo Franko (predvidoma še v februarju) kupil osnovnega serijskega Twinga in vse dele, ki jih potrebuje za predelavo v dirkalnik. Nato bo dirkalni Twingo korak za korakom pripravljen. Po uspešnem testiranju pa se bodo vsi podporniki lahko zapeljali po stezi. Uspeh projekta izdelave in voženj z dirkalnim Twingom je torej odvisen od podpore navdušencev. Franko tako še sporoča: “Ne pozabi, Kjer je volja, je pot. Naredi prvi korak v tej smeri sedaj. Se vidiva na stezi!”

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija