Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Mercedes-Benz
Spremembe nomenklature?
Zdi se, da v Stuttgartu pripravljajo prevetritev obstoječega sistema oznak programa osebnih avtomobilov.
Marko Hanželič
2. februar 2018 | 19:56:41

Vzrok za namigovanja je odkritje spletne strani Auto Guide, da so pri Mercedesu na kanadskem tržišču zaščitili imena z dvema ciframa, kar namiguje na dejstvo, da bodo pri Mercedesu AMG-jevo nomenklaturo prej ali slej začeli uporabljati tudi za označevanje vseh ostalih modelov.

Na kanadskem patentnem uradu so pri Mercedesu zaščitili imena A 40, CLA 40, SLC 40, SLC 50 in GLE 50. Rezervirali so tudi oznako GLA 50 v Nemčiji. Doslej so bile dvoštevilčne oznake sicer rezervirane le za modele, ki so jih »požegnali« pri AMG-ju. 

Zanje so že rezervirali tudi oznake CLA 53, G73 in S73. Zadnji dve oznaki sta bržkone rezervirani za hibridni pogoski sklop, ki naj bi skupaj poskrbel kar za 800 konjev največje moči. Za potrebe hibridnih modelov so registrirali tudi oznako Turbo 48, ki bo označevala »mehke« hibride s 48V-arhitekturo.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
2fast4y
Neke nelogične cifre kot pri Audiju...
2.2.2018 21:20:47
jjs
Niso ravnokar "prevetrili" nomenklature? Tokrat bodo to očitno številke, ki bodo, tako kot pri Audiju, temeljile na neki lestvici, ki jo bodo razumeli samo v Stuttgartu. Je pa res, da je danes oznaka, vezana na gibno prostornino motorja, povsem irelevantna.
2.2.2018 23:39:27

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija