Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Nekoč blokiran projekt je spet obujen
Novodobna Lancia Stratos, ki je luč sveta ugledala pred slabim desetletjem in pod katero so se podpisali oblikovalci iz Pininfarine, še zdaleč ni pokopan projekt. Navkljub temu, da so ga takratni Ferrarijevi vodilni blokirali, je zdaj slišati, da je Michael Stoschek našel novo pot do kupcev. A brez oznake Lancia.
Peter Pirkovič Stratos
9. februar 2018 | 14:54:01

Nemški poslovnež je s podjetjem Manifattura Automobili Torino (MAT) dosegel dogovor, da izdelajo 25 primerkov tega modela zgolj pod imenom New Stratos. Kolikšna bo cena zanj, je za zdaj le ugibanje. 

Spomnimo, da je bil Stratos ob prvi premieri leta 2009 opremljen s Ferrarijevim 4,3-litrskim V8 motorjem s 510 konji iz modela F430 Scuderia, tehtal je 1247 kilogramov, v dolžino meril 4,18 metra, medtem ko je medosna razdalja znašala 2,4 metra. Razmerje teže in moči je bila fenomenalnih 2,3 KG/KM, končna hitrost 274 km/h, odriv do stotice pa je znaša komaj 3,3 sekunde. Koliko in če sploh bo tehnično kaj spremenjen, bo jasno morda že na salonu v Ženevi. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija