Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Slaba prodaja FCA v ZDA
Zadnje poročilo podjetja Wards Auto je naslikalo precej sivo podobo ameriško-italijanskega koncerna, za vse skupaj pa poznavalci krivijo predvsem samega šefa.
Marko Hanželič
14. februar 2016 | 6:38:37

Kakorkoli obračamo, glede na januarske prodajne številke v ZDA, se koncern FCA ne more ravno pohvaliti z dobro prodajo na drugi strani Atlantika. Fiat je tam prodal vsega 1.229 avtomobilov, kar je za 45.5 odstotka manj kot v enakem obdobju lani, Dodge je padel za 33,9 odstotka, Chrysler pa za 24 odstotkov. Še najbolje je šlo Jeepu, ki pa je prav tako zabeležil dvoodstotni padec prodaje.

Če se ozremo še malce bolj v zgodovino, je to že šestnajsto zaporedno leto, ko je število prodanih avtomobilov v koncernu FCA bilo manjše kot leto poprej, kar si lahko razlagamo kot šestnajst let nenehnih napak vodstva,, ki krivulje prodaje v tem času ni uspelo obrniti navzgor.

Številni kritiki Marchionneju očitajo smrt Lancie, Fiatovo životarjenje z vsega tremi modeli, agonijo Alfo Romeo, ki prav tako ne uspe zadihati, nezmožnost dialoga z drugimi proizvajalci avtomobilov in neuspešno iskanje strateškega partnerja. 

Mnoge moti tudi dejstvo, da je »požegnal« razvoj Ferrarijevega SUV-ja, večina pa bi na Marchionnejevem mestu rada videla Luco di Montezemola. Nekateri trdijo, da bi bilo koncern najbolje prodati kar Kitajcem, še posebej, če bi se stvari obrnile v podobnem duhu kot pri navezi Geely-Volvo. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
jjs
Fiatov koncern pač deli usodo post-Berlusconijeve Italije kot celote, ki v drugem desetletju tega stoletja svetu težko proda kaj dosti več drugega kot par ton špagetov in kave letno. Problem Marchionne gledam v luči, da Fiat od Agnellija sem ni imel niti enega dobrega managerja. Marchionne je zaradi sporov s sindikatarji pustil crkniti Fiatove obrate v Italiji, kar dela, dela na Poljskem (in nekaj malega v Srbiji). Za 1 v razvoj vloženi dolar dobi več od Jeepa kot od Dodge-a ali Alfe. Ferrari je molzna krava in ga skuša spraviti na pot "množičnosti" v stilu Porscheja, o Maseratiju se na tej strani luže ne sliši več kaj dosti. A delnica ne kotira slabo in se vseh volatilnosti navkljub tudi po zadnjih popravkih še kar drži.
14.2.2018 7:20:13
2fast4y
Marchione je odpravil skoraj celotni dolg Fca- ja,ki je bil okoli 8 milijard. Poleg tega prodaja ne pada 16 let?! od kje take budalaštine avtorju članka mi ni jasno??? Zadnjih 5 let prodaja raste vsem znamkam,stagnira samo Chrysler ter Dodge vendar divizija RAM beleži izjemne rezultate tako kot Jeep, isto velja za Alfo,ki je lani prodala za35% več kot prejšnje leto,tudi Fiat je lani prodal 7%več kot leto poprej Rast je beležil tudi Maserati....Mislim,da se je treba pred pisarjenjem raznih člankov prej temeljito pozanimati, za to je na voljo veliko virov ,za FCA dobijo že na našem Avtotriglavu vse podatke o globalni prodaji koncerna za leto 2017.
14.2.2018 7:44:07

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija