Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Preventiva
Kdo bo vaš voznik danes? Pogrebnik, policist, taksist ali reševalec
Javna agencija za varnost v prometu in slovenska policija pripravljajo novo preventivno akcijo, ki bo luč sveta na spletu in TV-ju ugledala v kratkem. Gre za akcijo, ki so jo zasnovali v Južni Afriki, v precej bolj hardcore verziji.
Peter Pirkovič
14. februar 2018 | 11:00:45

Stanje na naših cestah, ko gre govora o voznikih pod vplivom alkohola oziroma nedovoljenih substanc (izpostavljajo tudi uporabo telefona med vožnjo), ni najboljša, zato se pristojne institucije težav lotevajo na različne načine. Ena takšnih so TV spoti z zelo jasno vsebino in sporočilom udeležencem v prometu. Pri nas se po vzoru južnoafriških institucij pripravlja podobna preventivna akcija, a očitno z bolj komičnim pristopom, saj bodo v promocijskih vsebinah zaigrali znani slovenski komedijanti (Ranko Babić, Rado Mulej, Franci Kek, Jože Robežnik in Marko Miladinović). Rezultat včerajšnjega snemalnega dne v Kopru, bo znan v kratkem.

Samo v lanskem letu je zaradi prisotnosti alkohola na slovenskih cestah ugasnilo 30 življenj, medtem ko je povprečna stopnja alkohola še vedno izrazito visoka (1,44 promila). Tako so lani odredili 360 tisoč preskusov alkoholiziranosti (14 tisoč pozitivnih), 2400 voznikov je bilo napotenih na strokovnih pregled krvi (alkohol) in 1200 za ugotavljanje prisotnosti drog.

Kot že omenjeno, so takšno preventivno akcijo prvič zagnali v Južni Afriki, kjer je na cestah, samo v lanskem letu, umrlo preko 16 tisoč ljudi. Zato se takšnih preventivnih vsebin, ki bi udeležence v prometu streznilo, lotevajo na precej bolj ekspliciten način.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija