Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Potrjeno
Leta 2020 prihaja elektrognana Corsa
Pri PSA-ju je padla odločitev, da bo nova generacija Corse luč sveta ugledala prihodnje leto, proizvodnja pa se bo nadaljevala v španski tovarni v Zaragozi.
Peter Pirkovič Opel
15. februar 2018 | 9:32:51

Še bolj pomemben podatek je, da se bo ponudbi čez dve leti pridružila še Corsa s pogonom na elektriko, kar bo pomenilo, da bo omenjena tovarna prva, pod okriljem koncerna PSA, ki bo sestavljala serijsko električno vozilo. Corsa bo tako le eden od štirih načrtovanih elektrognanih avtomobilov do leta 2020, skladno s strategijo Pace! pa bodo vsi obstoječi modeli do leta 2024 dobili elektrifikacijo pogona, povečini v obliki hibridov. Tovarna v Zaragozi Opel Corso sestavlja že vse od leta 1982, v 36 letih pa so skupno izdelali več kot 13 milijonov primerkov, od tega je bilo več kot 10 milijonov Cors. Zdaj se v tej tovarni poleg Corse sestavljajo še Mokka X, Crossland in Citroenov C3 AirCross. Lani so s proizvodnih trakov pospremili 876.672 vozil.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija