Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
C5 za ponovno rojstvo limuzine
Pri Citroenu so prepričani, da bodo z naslednjo generacijo modela C5 za vedno spremenili dojemanje limuzine srednjega razreda.
Marko Hanželič
19. februar 2018 | 8:41:19

Kljub temu, da SUV-ji in križanci ostajajo najbolj priljubljeni na Stari celini, se pri Citroenu že ubadajo z vprašanjem, kam usmeriti kupce, ko bo SUV-jevske manije enkrat konec.

Produktni vodja znamke, Xavier Peugeot, je prerpičan, da je klasična limuzina v Evropi že skoraj izumrla vrsta, zato je ta segment potrebno tako rekoč na novo izumiti in ga narediti atraktivnega za kupce. Prav zato Citroenovci tudi v ta segment prinašajo oblikovne prijeme športnih terencev, kot inspiracija za novo generacijo modela C5 pa bo služil tudi koncept CXperience.

Pri Citroenu so prepričani tudi, da je potrebno limuzini prihodnosti omogočiti tudi konkurenčno prednost, npr. daljšo avtonomijo, s čimer bi jo približali poslovnežem, ki trenutno raje prisegajo na SUV-je.

P.S.: Na sliki je koncept Citroen CXperience.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
jjs
Če kdo, ima z izumljanjem novih konceptov limuzin srednjega in višjega razreda izkušnje Citroen. Pri tem pa si je tudi redko katera znamka polomila toliko zob, kot Citroen. To, da so se v zgodovini večkrat vpisali med legende, jim tedaj ni zagotovilo preživetja. Prvi ljubitelji pa seveda nestrpno pričakujemo, s čim bodo tokrat prišli na dan.
19.2.2018 10:25:52
2fast4y
Žal se večina odloča ziheraško za nemce in nima jajc kupit kar mu veleva srce...
19.2.2018 19:52:00
rokec
Damn zgleda ta koncept hudo!!! Citroen in Mazda imata res vrhunske koncepte, par razredov nad vsemi drugimi. Lahko bi kdaj dali to ven oz. nekaj kar bi bilo res zelo zelo podobno temu. Meni res zgleda fantastičen!!
19.2.2018 22:45:45
KOMPRESOR
2fast4y; ker so enostavno boljši od drugih, imajo stil kateri se obdrži dlje časa na trgu in držijo ceno. Ne poznam nobenega, ki bi si želel 10 let starega Citroena ali kaj podobnega.
20.2.2018 7:03:13

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija