Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Spoznajte najuspešnejšega prodajalca avtomobilov na planetu
Ni iz Slovenije in lani je v polnem koledarskem letu prodal kar 1582 avtomobilov.
Peter Pirkovič Greg Horvath
26. februar 2018 | 9:52:12

Prodaja avtomobilov v današnjem času ni ravno enostaven posel, saj se morajo prodajalci precej časa posvetiti izredno zahtevnim strankam, ki bolj kot avtomobile kupujejo popuste. No, v ameriškem mestu Dearborn, v neposredni bližini Detroita, kjer domuje večina ameriške avtomobilske industrije, stoji prodajni center Les Stanford (Chevrolet, Cadillac), v njem pa je zaposlen prodajni referent Ali Reda. Ta je v lanskem letu prodal natanko 1582 avtomobilov in se bo verjetno vpisal v znano knjigo rekordov. V povprečju je prodal 4 avtomobile na dan oziroma 130 na mesec. Skrivnost uspeha se po njegovih besedah skriva v topli dobrodošlici in posvečanju pozornosti strankam od začetka do konca prodajnega procesta.

Ali Reda je tako izboljšal rekord iz leta 1973, ko je Joe Girard pri Chevroletu zabeležil prodajo 1425 vozil.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
shark911
Super,čestitam! Čeprav...eno je prodat toliko avtomobilov,drugo veliko vprašanje pa je,kaj vse mora poleg same prodaje še delati...
26.2.2018 12:15:47
alfafil
Res je, sam sem želel opravljat ta poklic, pa se moraš ukvarjat z vsem, samo z strankami ne. Po moje bi morali imet vedno dovolj zaposlenih, da stranka ne čaka na prostega prodajalca, ker če predolgo čaka, gre drugam. Seveda, zaposleni so strošek, pa so res? Premislite malo, dragi zastopniki, zakaj prodaja ni po pričakovanjih?.
26.2.2018 13:20:10
matt0
Če prideš v salon in na prodajalca ne moreš počakat 5minut,nisi resen kupec in je bolje, da se ti sploh niso posvetili. Kaj naj imajo v salonu 100 prodajalcev? Vsaka firma najde optimalno število zaposlenih in to ni nekaj v tri dni.. No, ali pa se vsa podjetja po svetu motijo
26.2.2018 14:15:41
shark911
Da dopolnim zadevo iz prve roke,ker sem bil v tem poslu kar nekaj let: prodajalec avtomobilov se ne ukvarja samo strogo s prodajo,ampak še s 1000 drugimi stvarmi zraven,ki mu vzamejo veliko časa (urejanje leasinga strankam...dvigovanje telefonov,ki niso za njega...izdajanja avtomobilov strankam...kidanje snega pred salonom...tankanje službenih vozil...celodnevni seminarji...itd,itd...da ne naštevam vsega). Vse te zadeve niso težke in spadajo v opis delovnih nalog prodajalca,ampak poanta je v tem,da prodajelec s takim naborom delovnih nalog niti v teoriji ne more prodati toliko avtomobilov kot ta tip iz članka,hkrati pa še vse to delati,ampak mora imeti za sabo ekipo,ki mu izdaja avtomobile,kida sneg,tanka testne avtomobile,jih vozi v pralnico,itd...to vse našteto so "malenkosti",ki ti ukradejo ogromno časa,in ki jih v članku niso omenili...folk nasplošno si pa itak predstavlja delo prodajalca avtomobilov samo tako,da ne delaš drugega kot sediš za mizo in izdajaš predračune,ljudje pa jih hodijo plačevat...malo morgen!
26.2.2018 15:29:44
alfafil
matt0, ali ti je zdaj bolj jasno, kar sem želel povedat? In da, čas je denar in nimamo vsi časa na pretek, seveda ne prav 5 minut, ampak 15,20 in več, ko dopoldan ne moreš, ampak, tam po 15. uri, saloni se zapirajo ob 17 ali 18. Do zdaj, ko sem kupoval ali pomagal kupovati, opažam, da ljudje niso potrpežljivi in si vzamejo premalo časa za nakup, žal, ampak tako je, stalno nas nekaj preganja. Za salone z veliko frekvenco ljudi bi predlagal nekoga, ki te seznani z avtom, končni nakup pa dokonča kdo drug. Si bodo že razdelili nagrade.
26.2.2018 17:28:10
IcEmAn
matt0, ni problem 5 minut. Ob zadnjem kupovanju avta sem v enem salonu čakal tudi 1 uro, da je prodajalec oddelal stranko pred mano, v enem drugem sem zaradi ignorance prodajalke šel celo prej ven.
27.2.2018 19:39:41

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija