Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Tesla načrtuje razvojni center v Grčiji
Pri ameriškem proizvajalcu električnih vozil bodo v naslednjih letih na jugu balkanskega polotoka zgradili center za raziskave in razvoj.
Marko Hanželič
27. februar 2018 | 7:23:17

Glavna dejavnost centra bo razvoj novih tehnologij na področju elektromotorjev, Tesli pa je pri iskanju ustrezne lokacije in uporabi raziskovalnih virov nasproti že stopila tudi grška vlada. Kot piše The Weekly Observer, bo center najverjetneje nastal na robu grške prestolnice, njegovo poslanstvo pa bo strogo razvojne narave, kar pomeni, da Tesla v Grčiji ne načrtuje proizvodnih kapacitet. 

V začetku naj bi center štel vsega 10 zaposlenih, kasneje pa naj bi postal eno pomembnejših Teslinih raziskovalnih središč na svetu. K izbiri Grčije kot razvojnega središča je bržkone prispevalo tudi dejstvo, da je glavni razvojnik Teslinih električnih pogonskih agregatov Grk, Konstantinos Laskaris.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
2fast4y
Pa podnebje vsaj približno kot v Palo Altu...da ne bi preveč zeblo razvajene kalifornijce...
27.2.2018 8:10:44
skrivo
Čisto brez veze, itak imajo razvoj v Kaliforniji....
27.2.2018 8:11:24
jjs
Zadnji stavek pojasni vse, sicer pa ne vem, kje bodo našli enajstega in vse nadaljnje kadre, ki jih bodo potrebovali. Brez zamere, ampak to se sliši tako, kot če bi v Stuttgartu ustanovili inštitut za napredek v ribištvu.
27.2.2018 14:37:48

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija