Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Govorice
So Fordovci novega Focusa RS navili na 400 konjev?
Ženevski salon avtomobilov, ki vrata odpira prihodnji teden, ne bo postregel z novo generacijo Focusa, saj se bo ta predstavil na posebnem dogodku prihodnji mesec v Švici. So pa medtem nizozemski novinarski kolegi izbrskali nekaj zanimivih informacij.
Peter Pirkovič
1. marec 2018 | 13:09:00

Menda bo novi Focus za 5 cm daljši in za 50 kilogramov lažji, končno naj bi uvedli 7-stopenjsko avtomatiko z dvema sklopkama, notranjost bo prinesla precej manj gumbov in podobo armaturne plošče, ki smo jo spoznali v novi  Fiesti, kjer ne bo manjkal osrednji zaslon na dotik. A najbolj zanimiva informacija je vezana na Focus RS. Slednji naj bi imel vgrajen navit bencinski stroj z blagim 48-voltnim hibridnim sistemom, kot celota pa naj bi zagotavljala osupljivo moč 400 konjev in 600 Nm navora. Impresivne številke, a potrebno bo počakati na uradne informacije, ki pa ne bodo jasne še vsaj kakšno leto, saj imajo pred njegovo premiero prednost klasične izvedbe in različice ST, Vignale in Active.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
spartan
Meni je bolj zanimiv 1.0 3-cilindrični mlinček, mild-hibrid. To bo še zanimivo Sploh, če bodo imeli odklop cilindrov, kot so napovedali.
2.3.2018 9:45:26
spartan
Odklop cilindrov na 1.0 Ecoboost mlinčku bi naj prinesel do 6 % nižjo porabo, aerodinamične izboljšave in pa nižja teža pa dodatnih 5 %. Torej bi se morala poraba gibati okoli 5 l, kar pa je že dober rezultat za motor in vozilo, ki ni hibrid.
2.3.2018 11:37:32

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija