Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Mazda uradno potrdila vrnitev rotacijskega motorja
Zaščitni znak znamke iz Hirošime bo služil kot podaljševaljnik dosega pri Mazdinih električnih modelih.
Marko Hanželič
3. marec 2018 | 11:01:53

No, pa smo dočakali dan, ko so dolgoletne špekulacije potrdili odgovorni v samem podjetju. Podpredsednik evropske Mazdine podružnice za prodajo in odnose s končnimi kupci, Martijn ten Brink, je uradno potrdil vrnitev rotacijskega motorja in obenem razkril nekatere zanimive podrobnosti o prihodnosti znamke.

Pri Mazdi so namreč pripravili plan Zoom-Zoom 2030, po katerem bodo v prihodnjem letu splavili svoj prvi električni model, ki bo na voljo tudi s podaljševalnikom dosega v obliki rotacijskega motorja. Ten Brink sicer trdi, da je podaljševalnik za vsakodnevno uporabo večine uporabnikov, tako rekoč nepotreben, a ga bodo ponudili zaradi “boljšega občutka kupcev”.

Podaljševaljnik bo enoploščne zasnove brez turbopuhala in bo namenjen izključno generaciji električne energije, zaradi nižjega težišča pa bo nameščen pri dnu avtomobila. Vse skupaj naj bi bilo velikosti škatle za čevlje, odlikoval pa naj bi ga predvsem miren tek in bo tako rekoč neslišen za voznika.

Japonski proizvajalec avtomobilov kljub vse večji priljubljenosti električnih avtomobilov še vedno stavi predvsem na pogonske agregate z notranjim zgorevanjem, njihov cilj v naslednjih letih pa je doseči 56-odstotno termalno učinkovitost.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
GTI
Zanimivo, ravno pri Mazdi so zatrjevali, da električarjev še dolgo ne bodo delali...
3.3.2018 12:18:03
shark911
Odlično! Čim več eletričarjev s podaljševalnikom dosega naj bo na trgu!
3.3.2018 12:33:10
jjs
Za range extender je Wankel idealen, saj pridejo do izraza njegove prednosti (kompaktnost, miren tek), pri stalnih vrtljajih pa tudi v precejšnji meri izginejo tiste neprijetnosti, ki ga kazijo sicer.
3.3.2018 13:27:37
byrkus
Še vedno pa se čudim, zakaj se noben ne spomni uporabit kake manjše plinske turbine...?
3.3.2018 13:48:21

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija