Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Pagani v električne vode
Še proizvajalci superšportnikov niso imuni na spremembe. Paganija že dve desetletji poznamo po superšportnikih z dvanajstvaljnikih, a za prihodnost obljubljajo tudi električno protiutež.
Marko Hanželič
3. marec 2018 | 11:56:55

Eden od dveh novih modelov, ki ju pri Paganiju načrtujejo splaviti v naslednjih letih, bo namreč popolnoma električen, drug predstavnik bo naslednik Huayre z AMG-jevim dvanajstvaljnikom in ročnim menjalnikom.

V intervjuju za ElTresTV je Horacio Pagani potrdil serijsko proizvodnjo obeh modelov, pri čemer bo naslednik Huayre na vrsti kot prvi. Pagani obljublja, da bodo kljub uporabi dvanajstvaljnika uspeli zadostiti strogim standardom glede izpustov toplogrednih plinov.

Na električnem modelu trenutno dela 20 razvojnikov, ki naj bi projekt končali v naslednjih štirih letih. V intervjuju se je Pagani izrekel proti sistemom avtonomne vožnje v superšportnikih in jih označil za nepotrebne “igračke”.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija