Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Cupra e-Racer
Električni dirkalnik s 670 konji in pogonom na zadnja kolesa
Seatovi mojstri v Ženevo pripeljejo še en izjemen izdelek, ki se predstavlja kot študijsko vozilo, a ima brez dvoma svetlo prihodnost v svetu avtomobilističnega športa.
Peter Pirkovič Seat in CarThrottle
5. marec 2018 | 14:31:26

Avto je opremljen s štirimi elektromotorji na zadnji osi (razporeditev teže v razmerju 40:60) z močjo 500 kilovatov (670 KM), ki omogočajo, da dirkalnik doseže izjemne zmogljivosti. Odriv od 0 do 100 km/h je dolg le 3,2 sekunde, najvišja izmerjena hitrost pa neverjetnih 270 km/h. Hrano štirim enotam zagotavlja 450-kilogramski paket baterij, kateri se po besedah Seatovih inženirjev polni le 40 minut. Izdelan na osnovi klasičnega Leona, ima poleg prepoznavne oblike še številne izrazite aerodinamične dodatke, varnostno kletko, dirkaške sedeže, digitalne merilnike oziroma zaslon in dirkaški volan. V projekt so vložili več kot 20 tisoč ur dela.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija