Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Morgan Plus 8 50th Anniversary Edition
Pol stoletja nespremenjen na trgu
Pol stoletja je dolga doba, še posebej za model avtomobila, če se le-ta v tem obdobju praktično ne spremeni.
Marko Hanželič
6. marec 2018 | 11:35:13

Pri Morganu model Plus 8 izdelujejo že od leta 1968, pa čeprav je vmes vseeno bilo nekaj prekinitev, se britanski retromobil danes prodaja bolje kot kdajkoli prej. Pri Morganu so sicer v Ženevo pripeljali tudi Aera GT, ki je s svojo aluminijasto arhitekturo in ekskluzivnostjo (izdelanih bo vsega osem primerkov) morda res bolj prestižen, a prva violina Morganovega razstavnega prostora je vseeno the Morgan Plus 8 50th Anniversary Edition.

Peter Morgan in njegovo podjetje je prototipa z imenom Plus 8 leta 1968 predstavilo na Earls Court Motor Showu v Londonu. Do leta 2004 so izdelali več kot 6.000 avtomobilov, v prekinitev proizvodnje pa so Morgan prisilili pri Roverju, ko so prenehali izdelovati svoj znameniti V8.

Model so od mrtvih obudili leta 2012 na aluminijasti osnovi Aera 8 in s 4,8-litrskim BMW-jevim osemvaljnikom. Danes je Plus 8 klasična alternativa modernejšemu Aeru GT, tehta vsega 1.100 kilogramov, do stotice pa pospeši v 4,5 sekunde. Izdelali bodo le  50 primerkov jubilejne serije, vse v modri barvi in z rumenimi dodatki.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija