Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Lexus UX
Najmanjši terenski Lexus še letos pred kupce
Oznaka UX predstavlja novega športnega terenca družine Lexus in bo kot tak neposredna konkurenca Jaguarju E-Pace, BMW-ju X2 ali Audiju Q3.
Peter Pirkovič
6. marec 2018 | 13:45:03

Zgodba o najmanjšem terencu se je začela leta 2016 na salonu v Parizu, ko predstavijo študijo, leto in pol za tem pa zdaj v Ženevi na ogled postavijo serijski avto. Izdelan na novi platformi GA-C bo ponujal visok nivo prestiža, udobja in prostornosti. Odet v drzno zunanjo podobo, ki jo spremljajo uglajene linije notranjosti, UX v dolžino meri 4,49 metra, medtem ko medosna razdalja znaša 2640 mm. Terenec dizelskih motorjev ne bo poznal, saj bosta na voljo le dvolitrski bencinski štirivaljnik s 168 konji in hibridni sklop s 176 konji, katerega moč se bo prenašala na vsa štiri kolesa (elektromotor na zadnji osi). Cena zanj naj bi se gibala okrog 35 tisoč evrov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
jjs
Iz oblike je razvidno, da zajema proces proizvodnje tega vozila tudi brcanje v karoserijo z vseh strani. Zanimivo - to mora biti prvi serijsko razbit avto na svetu.
6.3.2018 15:16:35

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija