Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Štirivratni F-Type?
Pri jaguarju resno razmišljajo o štirivratnem kupeju, ki naj bi nadgradil zanimivo ponudbo limuzinskih članov britanske znamke.
Marko Hanželič
8. marec 2018 | 7:19:09

Šef dizajna pri britanski tradicionalni znamki, Ian Callum, je v intervjuju za avstralski CarAdvice zavrnil možnost, da bi za ta namen v kupejevsko formo spravljali katero od limuzin, temveč se bod najverjetneje odločili za podaljšano različico modela F-Type.

Callum je sicer mnenja, da so prav pri Jaguarju odkrili štirivratno kupejevsko formo, a ni natančneje razložil svoje trditve. Povsem možno je, da je pri tem mislil na model XJ Series 1 iz šestdesetih let prejšnjega stoletja, ki je imel padajočo streho v duhu kupejev. Kakorkoli že, za začetnika razreda veljajo pri Mercedesu, ki je z modelom CLS začel nov segment.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
2fast4y
Prvi je bil maserati Quattroporte v začetku 60 let...avto je bil v bistvu coupe s 4 vrati zato pa ime quattroporte( 4 vrata)
8.3.2018 8:11:59
jjs
Mislim, da je bila prva štirivratna izvedba, ki se ji je dejansko reklo "Coupé", pri modelu Rover P5 (zanimivo, par mesecev pred Maseratijem). Temu, kar je bil po duši prvi XJ, ta oznaka tudi kar dobro ustreza.
8.3.2018 11:32:48

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija