Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Kritičen do oblasti, ki si izmišljujejo nova pravila
Prvi mož BMW-ja je zatrdil, da pri njih takoimenovane čiste dizle ne bodo označevali z modro barvo in hkrati pozval odgovorne naj se zavzamejo za hitro izgradnjo infrastrukture za električne avtomobile.
Uredništvo Newmobility
12. marec 2018 | 9:29:10

Harald Krüger je na ženevskem avtomobilskem salonu pojasnil, da ni povsem proti uvedbi modrih značk. A ta ukrep bi moral biti del širšega paketa. Če želijo oblasti promovirati električne avtomobile, morajo zagotoviti boljšo infrastrukturo, je poudaril. Zato bodo nujni pogovori z novo nemško vlado. BMW vztraja pri cilju zmanjšanja izpustov ogljikovega dioksida. A brez dizla cilji na področju ogljikovega dioksida niso dosegljivi.

Zaradi negotovosti se je povpraševanje po dizelskih avtomobilih v Nemčiji in Veliki Britaniji zmanjšalo. Tovarne kot je BMW se lahko hitro odzovejo na povpraševanje z izdelavo avtomobilov na bencinski, dizelski ali električni pogon je prepričan Kruger. Obenem ne verjame, da bo ameriški predsednik Donald Trump uresničil grožnjo uvedbe carin na evropski uvoz avtomobilov. "To se ne bo zgodilo s predsedniškim odlokom čez noč," je zagotovil. Če pa bi do tega prišlo, se bo BMW znašel v najboljši situaciji od vseh konkurentov, je še dodal prvi mož podjetja. BMW namreč v ZDA izdeluje sedem modelov in je tam tudi največji avtomobilski izvoznik.

V Nemčiji so se, potem ko je zvezno upravno sodišče v Leipzigu odločilo, da so prepovedi starejših dizelskih vozil v mestnih središčih zakonite, pojavile ideje o uvedbi t.i. modrih značk za dizelska vozila, ki izpolnjujejo okoljske standarde. S poenoteno prakso po vsej državi naj bi se izognili zmedi in zagotovili skladno regulacijo. Nemška vlada je napovedala, da bo idejo preučila.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
spartan
Ta njegov hiter odziv poneni 1 leto. Kako hitro pa frajer misli, da lahko poveca proizvodne zmogljivosti...Harald ima tezave, 2/3 prodajne palete BMW tvorijo disli, tiscijo pa naprej hibrudne eksote tipa i8. Jej jej....
12.3.2018 19:27:19

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija