Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Brabham se vrača z BT62
Nekdaj slovito ime dirkaškega sveta in formule 1 se maja vrača z novim avtomobilom.
Artur Švarc
13. marec 2018 | 9:17:15

Novi avto bo nosil ime BT62 in sledi tradiciji, ki sta jo 1961 začela Jack Brabham in Ron Tauranac. Njuni začetnici sta tudi v imenu avtomobila.

Brabham ima pestro zgodovino, BT7 je bil prvi Brabham, ki je dobil dirko F1, BT19 pa se je v zgodovino zapisal kot prvi dirkalnik, ki je osvojil prvenstvo in nosil ime svojega dirkača. Pri Brabhamu je potem čaral tudi Gordon Murray, BT46B je bil sloviti dirkalnik iz konca sedemdesetih s fenom na zadku, ki je ustvarjal podtlak (in bil tudi hitro prepovedan), BT52 pa je bil z BMW-jevim motorjem prvi, ki je osvojil prvenstvo F1 s turbo motorjem.

Šef podjetja, 52-letni David Brabham, najmlajši od treh Brabhamovih sinov je povedal: »Navdušen sem, da bo BT62 prvi projekt Brabham Automotive. Izdelali smo več kot 700 dirkalnih avtomobilov od šestdesetih, znamka pa nosi veličastno dediščino. Videti prvega Brabhama po 26 letih s to oznako bo pomemben trenutek v naši zgodovini.«

Brabham pravi, da je avto več kot le dokazovanje. BT62 bo uradno predstavljen 2. maja.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija