Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Strupena Fiesta ST v Slovenijo pripelje predvidoma junija
Fordovci v teh dneh v nekaterih državah pričenjajo s prodajnimi aktivnostmi za najzmogljivejšo Fiesto, ki jo bodo slovenski adrenalinski navdušenci lahko občudovali še pred začetkom poletja.
Peter Pirkovič Ford
14. marec 2018 | 10:26:36

Velja spomniti, da ima Fiesta ST vgrajen nov 1,5-litrski turbo trivaljnik s 147 kW (200 KM) in 290 Nm navora, kar je dovolj za odriv do stotice v 6,7 sekunde, kar je za dobri dve desetinki bolje kot pri predhodnici. Fordovi mojstri so v turbo motor prvič vključili deaktivacijo valja. Sistem izklaplja tretji valj, za vse skupaj pa potrebuje 14 milisekund, 20-krat hitreje kot pomežikne človeško oko. Tudi ESC je nastavljiv v tri načine, od tega pa je odvisno, koliko, če sploh, se elektronika vmešava v voznikove vragolije, dodatno pa so vozniku na voljo trije vozni načini: Normal, Sport in Track, ki se poigravajo z nastavitvami motorja, asistenčne elektronike in volana. Omembe vredno je tudi dejstvo, da bo mala Fiesta ST na voljo z mehansko zaporo diferenciala in s sistemom Launch Control. Cena za zdaj še ni znana.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija