Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Audi spreminja Washington v pametno mesto
Pri Audiju so 600 križišč v prestolnici povezali v Vehicle-to-Infrastructure (V2I) sistem.
Marko Hanželič
16. marec 2018 | 7:23:34

Sistem je povezan s storitvijo Time-to-Green, ki jo pri Audiju nudijo v sklopu informacijskega sistema Audi Traffic Light Information. Iniciativa predstavlja inovacijo, ki je izjemnega pomena za dosego ciljev projekta Vision Zero, je povedal župan Washingtona Muriel Bowster. 

Šef severnoameriške podružnice Audija, Scott Keogh, je k temu pristavil, da V2I-tehnologije, kot je Traffic Light Information, pomagajo zniževati raven stresa pri voznikih, hkrati pa omogočajo večjo pretočnost prometa. Time-to-Green funkcija sicer deluje tako, da v realnem času pridobiva podatke iz centrov za nadzor prometa in jih prek 4G LTE povezave projicira na armaturno ploščo ali head-up zaslon v vozilu. Ko je na semaforju rdeča, TLI vozniku odšteva čas do spremembe v zeleno. 

V2I-tehnologije nameravajo pri Audiju v prihodnje povezati tudi z drugimi sistemi v vozilu, npr. s sistemom Start/Stop, optimizirati bo mogoče navigacijsko izkušnjo in še kaj.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija