Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Pininfarina napoveduje električni hiperavto
Indijci imajo po prevzemu Pininfarine z italijanskim oblikovalcem velike načrte.
Artur Švarc
16. april 2018 | 8:43:47

Mahindra so pred nekaj leti kupili 76 % Pininfarine, njihov tehnični del pa bo zdaj postal samostojni avtomobilski proizvajlec, ki se bo osredotočal na električne SUV-je, a za začetek bodo trgu predstavili električni hiper avto, ki bo stal okoli 2 milijona evrov, na voljo pa bo čez dve leti.

Po pisanju Automotive News, je Michael Perschke, šef Automobili Pininfarina povedal, da bo imel avto okoli 500 kilometrov dosega, ostalih tehničnih podrobnosti pa ni izdal, razen da bo do stotice pospešil pod dvema sekundama, kar pomeni, da se bo za rekordno vrednost potegoval z drugo generacijo Teslinega Roadsterja, ki naj bi sotico dosegel v 1,9 sekunde.

Vse skupaj se nekako zloži v sestavljanko, Mahindra z lastno električno tehnologijo sodeluje v Formuli E, oblikovalski oddelek pa je tudi pod isto streho. Najcenejši iz napovedane palete SUV-jev se bo začel pri 150 tisoč evrih.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija