Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Kako korenite bodo spremembe z menjavo šefa koncerna VW
Prejšnji teden so nadzorniki pri VW-ju sporočili, da bodo na mesto predsednika uprave, ki ga je med afero Dieselgate uspešno zasedal Matthias Muller, ustoličili Herberta Diessa. Slednji je v ta koncern pred leti prišel iz BMW-ja, zdaj pa napoveduje spremembe, ki bodo precej zaznamovale prihodnost podjetja. Morda se obeta tudi odprodaja katere od znamk.
Uredništvo
16. april 2018 | 10:09:42

Diess, ki bo na čelu koncerna služboval naslednjih pet let, namerava Volkswagen preoblikovati v pravi mobilnostni koncern. Kot pravi, mora podjetje pospešiti tempo in poudariti področja, kot so elektromobilnost, digitalizacija in nove storitve. Skupini se obetajo velike organizacijske in vodstvene spremembe. Svojih 12 znamk bo koncern združil v tri segmente - masovnega, premium in super premium. Prav tako bo v posebni enoti vodil ponudbo za kitajski trg. Enoto za proizvodnjo tovornjakov in avtobusov bo ob tem pripravil za borzno kotacijo po letu 2018, pri čemer pa želi Volkswagen ohraniti kontrolni delež.

Diess, ki bo še naprej bdel nad znamko Volkswagen, pa tudi znamkama Škoda in Seat v masovnem segmentu, je poudaril, da so premisleki o oblikovanju tržnih skupin obstajali že dlje časa. Končno strategijo je po lastnih navedbah oblikoval z "ozkim krogom deležnikov". Menedžment se bo zato v novi strukturi predvidoma lahko odločal hitreje.

Nadzorniki Volkswagna so si enotni in stremijo k ohranjanju položaja med vodilnimi v mednarodni avtomobilski industriji z inovativnostjo in dobičkonosnostjo. A morda bodo za to potrebne žrtve, saj bo v procesu prestrukturiranja lahko izločil in potencialno prodal dele, ki ne sodijo v njegovo osnovno dejavnost, kot so na primer motocikli Ducati.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija