Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Pozor!
617 lokacij, kjer bodo policisti nadzirali prehitre voznike
Pri policiji so objavili obsežen seznam lokacij, kjer bodo jutri možje v modrem opravljali maraton nadzora hitrosti.
Peter Pirkovič
17. april 2018 | 10:34:45

Celoten projekt se že tradicionalno pojavlja v zgodnjih spomladanskih dneh, ko se razmere na cestah izboljšujejo, obenem pa takšne prijeme v tem tednu opravljajo tudi policisti v drugih državah. Torej, še posebej previdno se velja voziti jutri med 6. in 18. uro, ko na terenu več kot 200 policistov, ki bodo poudarek namenjali predvsem spoštovanju hitrostnih omejitev.

Maraton nadzora hitrosti bodo v Sloveniji izvedli četrto leto zapored in izkušnje iz preteklih leta kažejo na to, da policisti na dan nadzora ugotavljajo zelo malo prekoračitev hitrosti, kar je tudi glavni namen akcije. Takrat hitrost prekorači okrog 3,5 % voznikov, medtem ko ob izvajanju rednih kontrol ugotavljajo okrog 8 % prekoračitev. Lani so na ta dan ujeli 1135 prekrškarjev. Podatek potrjuje osnovni namen nadzora, ki ni usmerjen v kaznovanje voznikov, temveč v spreminjanje njihovih vozniških navad.

Seznam lokacij

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija