Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Statistika radarskega maratona
Včeraj ujetih 824 prekrškarjev, trend se izboljšuje
Policija je sporočila kratko analizo včerajšnjega maratona nadzora hitrosti, ki je potekal neprekinjeno 12 ur. Rekorderja sta bila ujeta na dolenjskem in v Pomurju.
Uredništvo Policija
19. april 2018 | 13:58:56

Kot pravijo na policiji so vozniki nadzor hitrosti sprejeli pozitivno, kar se je pokazalo tudi pri statistiki storjenih prekrškov. Če so lani ujeli 1135 prekrškarjev, jih je bilo letos 824. Slaba stran statistike je, da so policisti so največ prekoračitev obravnavali v naseljih, in sicer 602, sledijo jim avtoceste s 150 ugotovljenimi kršitvami in ceste zunaj naselij z 72 obravnavanimi prekoračitvami hitrosti.

Večino voznikov, 678, so policisti s kršitvijo seznanili na kraju. In sicer 97 voznikov so samo opozorili, izrekli so 137 mandatnih kazni zoper tujce, v 4 primerih bodo zaradi kombinacije različnih prekrškov podali obdolžilne predloge na sodišča, v ostalih primerih so voznikom izdali plačilne naloge, medtem ko 146 voznikom obvestilo o kršitvi oziroma plačilni nalog pošljejo po pošti.

Pri večini prekoračitev hitrosti je šlo za prekoračitve hitrosti do 20 km/h nad omejitvijo v naseljih in do 30 km/h nad omejitvijo na cestah izven naselja in na avtocestah. Kljub vsemu pa smo policisti obravnavali voznika, ki je na dolenjski avtocesti vozil s hitrostjo 187 km/h, na območju Pomurja pa voznika trikolesa, ki je v naselju vozil s hitrostjo 107 km/h in še pod vplivom alkohola. Preizkus alkoholiziranosti, ki smo mu ga odredili policisti, je pokazal 0,61 mg/l izdihanega zraka. 

Nižje povprečne hitrosti so se odrazile tudi v manjšem številu prometnih nesreč s hujšimi posledicami:

• med maratonom nadzora hitrosti 18. aprila so policisti obravnavali le eno prometno nesrečo, v kateri se je ena oseba huje telesno poškodovala (sum na zlom roke in noge pri starejši osebi),

• v primerljivem časovnem obdobju 11. aprila (med 6. in 18. uro) so obravnavali dve prometni nesreči s hujšimi posledicami,

• 4. aprila pa eno prometno nesrečo s hujšimi posledicami in eno prometno nesrečo, v kateri je ena oseba umrla.

Ne glede na to pa je včeraj, 19. aprila, le 40 minut po zaključku akcije, v prometni nesreči zaradi neprilagojene hitrosti na žalost umrl voznik motornega kolesa, ki je trčil v stoječe vozilo.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija