Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Večanje japonskega uvoza bi utegnilo zmotiti Trumpa
Japonski proizvalaci avtomobilov že nekaj let zapored podirajo rekorde na področju dobav novih avtomobilov kupcem v ZDA.
Marko Hanželič
20. april 2018 | 6:38:21

V deželi vzhajajočega sonca se zato bojijo, da utegnejo postati naslednja tarča protekcionističnih ukrepov predsednika Trumpa. Skrbi niso ravno iz trte izvite, saj je časnik The Wall Street Journal pred dnevi že pisal, kako je Trump pred časom že komentiral, da Japonci v ZDA izvozijo milijone avtomobilov, vse skupaj pa je skoraj popolnoma neobdavčeno. Na drugi strani je izvoz ameriških avtomobilov na Japonsko bolj butičnega značaja, po Trumpovem mnenju predvsem zaradi trgovinskih blokad in še česa.

Japonski premier Šinzo Abe je Trumpa povabil v transpacifiško partnerstvo, a se situacija za ameriške izvoznike avtomobilov na Japonsko ne bo kaj prida spremenila, saj Japonska nima davka na uvoz avtomobilov. 

Kljub temu, da imajo pravzaprav vse japonske znamke svoje tovarne tudi v ZDA, nenasiten ameriški trg skrbi za vse več uvoza tudi iz same Japonske. Povpraševanje po križancih in SUV-jih je tako veliko, da so pri Nissanu uvoz povečali na 30 odstotkov, predvsem na račun modela Rogue Sport, Toyota pa uvozi približno polovico enot modela RAV4. Skupaj so japonski proizvajalci v lanskem letu na ameriškem trgu prodali 1,76 milijona avtomobilov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
jjs
Pri najboljši volji se ne morem spomniti dežele, kamor izvoz ameriških avtomobilov ne bi bil butičnega značaja.
20.4.2018 6:58:43
bacco
Jaz bi na hitro rekel da je ena taka izjema Kanada
20.4.2018 9:00:36
skrivo
Na Kitajsko so jih lani izvozili 1,2 milijona (ni ravno butično).
20.4.2018 12:59:34

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija