Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Lamborghinijev pogled v prihodnost
V Sant'Agati Bolognese razvijajo solid-state baterije, ki naj bi vodile do razvoja električnega superšportnika.
Marko Hanželič
21. april 2018 | 10:23:56

V intervjuju za Top Gear je šef Lamborghinija, Stefano Domenicali, razložil, da bosta naslednika modelova Aventador in Huracan hibrida z vtičnico, pričakujemo pa ju lahko v začetku prihodnjega desetletja. Kot vse kaže, bodo na bencinski strani ostali pri atmosferskih pogonskih enotah, kar je potril tudi tehnični direktor italijanske znamke, Maurizio Reggiani.

Bolj natančnih podatkov Reggiani ni želel razkriti, obstaja pa možnost uporabe desetvaljnikov in dvanajstvaljnikov V-oblike, ki jim bo pomagal plug-in hibridni sistem. Pričakovati gre relativno majhen paket baterij, s čimer bi ohranili nizko maso avtomobila, vseeno pa bo paket moral zadoščati vsaj za nekaj deset kilometrov popolnoma električne vožnje. V ta namen pri Lamborghiniju razvijajo solid-state baterije, ki omogočajo večjo zmogljivost na manjšem prostoru. Slednje bi lahko uporabili tudi pri snovanju popolnoma električnega superšportnika, je še dodal Reggiani.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
skrivo
Rimac jim je nagnal strah v kosti...
21.4.2018 13:35:39

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija