Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   EuroNCAP
Leafu 5 varnostnih zvezdic za dobro prodajno popotnico
Nissanov električar druge generacije je pred kratkim že osvojil prve slovenske kupce, zdaj pa mu varnostni strokovnjaki iz EuroNCAP namenjajo še odlične varnostne ocene.
Peter Pirkovič
25. april 2018 | 12:20:39

Elektrognani Leaf je tako dobil najvišje ocene za varnost voznika in sopotnika, dobro se je odrezal pri zagotavljanju varnosti otrok na zadnjem sedežu, posebno pohvalo pa so mu namenili pri preverjanju delovanja asistenčnih sistemov, kjer so strokovnjaki izpostavili, da ima Leaf kot prvi sistem za samodejno zaviranje, ki prepozna kolesarje (AEB Vulnerable Road Users). Obenem bo ta sistem vključen v ocenjevanje preskusnih trčenj tudi pri vseh ostalih modelih, ki bodo na seznamu v letošnjem letu.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
skrivo
Ne glede na ta test jih že sedaj ne morejo dovolj izdelati glede na povpraševanje. So pa bili 13.4.2018 prvi že registrirani v SLO.
25.4.2018 15:00:10
shark911
Leaf s 40 kWh baterijo ima hude probleme s pregrevanjem baterije...ta avto bi vsem ki trenutno kupujejo EV odsvetoval,nima niti pasivnega hlajenja baterije,kaj šele aktivnega,ima probleme ne samo pri hitrem polnjenju,ampak celo med vožnjo omeji moč zaradi povišena temperature (iz tega je nastala celo afera "rapidgate"),je že polno video posnetkov s tem na yt,pa se še niti poletje ni začelo,na 35 stopinj vročine in razbeljenem asfaltu bodo to prave veselice... https://www.electrive.com/2018/04/08/leaf-drivers-complain-of-rapidgate/
25.4.2018 15:27:14
skrivo
Shark911: ja, to vemo že nekaj časa, ampak če ne potuješ in velikokrat hitro filaš, teh problemov nimaš, če res ne pritiskaš po avtocesti do konca. Jutri ga bom pa malo potestiral, da občutim kako se pelje....fural bom prvega v SLO, ki je bil registriran 10 dni nazaj.
25.4.2018 23:23:41
shark911
skrivo: meni je nesprejemljivo,da bi imel tak avto,kjer bi se moral še z baterijo ukvarjat,a se bo shladila ali ne,ko ga bom na AC "pritisnil" 120 km/h (a se ob tej hitrosti sploh lahko tako reče,da si avto pritisnil?)...Hyundai je recimo tukaj veliko bolj napreden,Ioniq nima teh problemov,zato kar zamerim Nissanu da se še vedno gredo tako šalabajzarstvo glede baterij,kot da jih prva generacija Leafa ni nič izučila! Kot sem rekel,počakajmo na situacije pri 35+ stopinjah in razgretem asfaltu...
26.4.2018 0:17:53

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija