Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Vpoklic
Odsvetujejo uporabo srednjega sedeža pri Polu, Aroni in Ibizi
V kratkem bo na predčasni servis moralo kar 400 tisoč vozil koncerna VW, saj je uporaba sredinskega sedeža na zadnji klopi lahko zelo nevarna.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič
15. maj 2018 | 9:40:05

Na to je opozoril finski novinar revije Tekniikan Maailma, ko je ugotovil, da se ob morebitnih hitrih manevrih voznika, potniku na srednjem sedežu lahko odpne varnostni pas. A ne zato, ker bi bil sistem zapenjanja slab, pač pa zaradi dejstva, ker v primeru sunkovitega zavijanja sponka srednjega sedeža pritiska na sponko levega sopotnika in ga lahko odpne. V tem primeru so lahko posledice tragične, v kolikor pride do trka.

Pri koncernu VW so navedbe finske revije potrdili in obljubili, da bodo težavo rešili, zato bo v prihodnjih mesecih na servis moralo 220 tisoč VW Polov, 191 tisoč Seat Ibiz in Aron. Menda je tehnična rešitev že na mizi, a jo morajo potrditi določene inštitucije, da bo zadeva skladna s homologacijo. Lastnike vozil bodo začeli o vpoklicu obveščati v nekaj tednih, do takrat pa velja, da se v teh avtomobilih sredinski sedež ne uporablja.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija