Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
VW in Apple s skupnimi električnimi dostavniki
Po letih napovedovanja lastnega avtomobila in številnih renderingih, bo Applov voz pravzaprav samovozeča različica VW-jevega Transporterja.
Marko Hanželič
25. maj 2018 | 6:46:23

Kot poroča The New York Times, podjetji sodelujeta že dobro leto, k sodelovanju pa so za področje oblikovanja pritegnili tudi Italdesign. Notranjost bo tako brez volanskega obroča in z drugačno postavitvijo sedežev, Applovega Transporterja pa bo poganjal elektromotor.

Za začetek bodo prve primerke uporabljali kot shuttle v Silicijevi dolini, prvi pa naj bi bili nared že do konca letošnjega leta. Apple se je že pred tem trudil dobiti partnerja v svetu avtomobilov, a pogovori z Mercedesom, Nissanom, BYD-om in McLarnom niso obrodili sadov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
rovokopac
Od zdej naprej bo pa pol avtomobilov na cesti z oznako odgriznjenega jabolka. Kdor ima telefon, mora imeti tudi takšen samohod.
25.5.2018 13:10:08

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija