Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Trump
Ameriški predsednik bi rad pregnal Nemce
Možakar je poseben, pa ne v pozitivnem smislu, to vemo že dve leti. In od srečanja G7 naprej poudarja, da bo z ameriškega trga izgnal nemške avtomobile.
Artur Švarc
14. junij 2018 | 9:32:10

Trumpo je na srečanju G7 francoskemu predsedniku Macronu povedal, da ima namen rešiti težavo z invazijio nemških avtomobilov na ameriškem trgu. Nemci menda uvažajo v ZDA preveč avtomobilov in na tak način kradejo denar Američanom.

»Evropska unija nima veliko reči, ki jih imamo pri nas, a vseeno nam pošiljajo Mercedese, pošiljajo nam BMW-je in to v milijonih primerkov,« je Trump povedal za CNN Money. »To ni pošteno, to sploh ni pošteno do naših delavcev in zato bom to rešil z izravnavo.«

V tipični maniri ni povedal, kaj je mislil z izravnavo. Je pa po G7 Angela Merkel jasno povedala, da se Evropa ne misli več pustiti izsiljevati. Če bo Trump dvignil carine na evropske izdelke, bo Evropa odgovorila.

Trumpu celotna slika seveda (kot še marsikaj drugega) ni jasna, zato so jo dokončali pri CNN Money.

»Število v ZDA narejenih avtomobilov nemških znamk je od 2013 naraslo za 180 tisoč, na 804 tisoč letno in polovico jih izvozijo na azijsko in evropsko tržišče.«

Vsi veliki nemški proizvajalci imajo tovarne v ZDA, uporabljajo ameriške materiale in ameriško delovno silo, ki izdeluje avtomobile, ki jih potem prodajajo na tujih trgih. Uvoz nemških avtomobilov je v primerjavi s tem nepomemben.

Če bo Trump uresničil svoje inteligentne grožnje in zaprl tovarne, ki izdelujejo nemške avtomobile, bo to podobno strelu v lastno nogo in bo vplivalo na ameriško ekonomijo. Če pa razmišlja o višjih dajatvah na uvoz nemških avtomobilov, da bi tako odvrnil nemške proizvajalce od uvoza v UDA, bo učinek zanemarljiv.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
klemens
Ah...Kaj pa imajo Američani še od svojih avtomobilov? Pri njih so sami japonci, korejci, EU avtomobili in nekaj malega njihovih. Vlak jim je odpeljal, propadlo je že kar nekaj njihovih znamk, enostavno so zaspali. Raven kakovosti vozil v ZDA je pa tudi na psu, sama plastična jajca za malo denarja, podobno kot Azija.
14.6.2018 9:58:15
Fero
Dvomim da Nemci uvažajo v Ameriko.
14.6.2018 10:13:55

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija