Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Kodiaq RS po rekord na Zeleni pekel
Najdaljša steza na svetu je očitno pravi magnet za avtomobilske proizvajalce, a hkrati tekmovanje v postavljanju novih rekordov postaja rahlo dolgočasno. Svojih pet minut so si zdaj vzeli pri Škodi, saj je njihov Kodiaq RS postal najhitrejši sedemsedežni SUV na tej stezi.
Peter Pirkovič Škoda
14. junij 2018 | 10:20:25

Za hitri krog so kakopak najeli izkušeno kraljico Nurburgringa, ki to stezo pozna kot svoj lastni žep. Priljubljena nemška voznica je 18.maja odpeljala nekaj hitrih krogov in v svojem najhitrejšem poskusu stezo prevozila v 9 minutah in 29 sekundah, kar je sicer mnogo počasneje od številnih navitih športnikov, ki se podajajo v lov na rekorde. A da ne bi ostalo pri tem, so Čehi razglasili, da je Škoda Kodiaq RS najhitrejši sedemsedežni avto. Tudi prav.

Kot je že znano, je Kodiaq RS opremljen z dvolitrskim dizelskim biturbo motorjem, ki razvija 176 kW moči (240 KM) in 500 Nm navora ter je povezan s sedemstopenjskim DSG menjalnikom. Več o njem bodo Čehi sporočili v prihodnjih tednih.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija