Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Porsche kupil desetino Rimca
Tudi v Zuffenhausnu se zavedajo, da bo elektrifikacija (do neke mere) postala mainstream tudi pri športnih avtomobilih.
Marko Hanželič
20. junij 2018 | 9:21:44

Manj kot dva tedna po tem, ko so pri Porsheju obelodanili ime njihovega prvega serijskega električnega predstavnika (Taycan), so iz Zuffenhausna sporočili tudi, da so kupili deset odstotkov hrvaškega podjetja Rimac Automobili, ki ga dobro poznamo po hiperšportnikih (Concept One in C Two), s katerimi Mate Rimac vedno znova premika meje mogočega. Kako velik je finančni vložek s strani Porscheja ni znano, saj to ostaja poslovna skrivnost, znano pa je, da so si pri Porscheju zagotovili deset odstotno latniški delež, ki jim bo med drugim omogočil, da za razvoj svojih elektrognanih modelov uporabljajo tehnologijo, ki so jo razvili na hrvaškem. 

»Z razvojem  že  drugega športnege električarja, so pri Rimacu dokazali izjemno znanje na področju elektromobilnosti. Menimo, da so njihove ideje in pristopi izjemno obetavni, zato upamo, da bomo tesno sodelovali s podjetjem v obliki razvojnega partnerstva,« je povedal Lutz Meschke, član uprave Porscheja zadolžen za finance in IT.

Podjetje Rimac Automobili je bilo ustanovljeno leta 2009, ko je, danes 30-letni Mate Rimac, svoje znanje in sanje o elektrognanih avtomobilih, iz domače garaže postavil na nekoliko višji nivo. Hitro rastoče podjetje, v katerem ima velik lastniški delež tudi vodilni azijski proizvajalec baterij, danes zaposluje že nekaj več kot 400 ljudi. Poleg avtomobilov uspešno razvijajo tudi električna kolesa Greyp Bikes.

»To partnerstvo je pomemben korak za naše podjetje, da postanemo pomemben dobavitelj komponent in sistemov za avtomobilsko industrijo, ki se usmerjajo v razvoj elektrifikacije, povezljivosti in naprednih sistemov za pomoč voznikom", pojasnjuje Mate Rimac.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
spartan
A bo VW dal v Rimca svoje dizle
21.6.2018 11:12:18

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija