Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Tam spodaj
Tri dni zakopan pod asfaltom
Temu lahko rečete umetniški projekt ali pa neumnost. Avstralski umetnik Mike Parr je bil zakopan v kovinskem zaboju pod eno najbolj prometnih cest na Tasmaniji.
Artur Švarc
21. junij 2018 | 9:41:10

Dogodek z imenom Under the Bitumen the Artist je del Dark Mofo festivala. Parr je s svojo ekipo izkopal veliko luknjo po ulico Macquarie in vanjo postavil kovinsko ogrodje, ki je imelo v svojem drobovju še posteljo, stol, ogledalo in zaslon, ki je prenašal sliko od zunaj. Potem so vse skupaj zaprli in nad njim položili asfalt. Parr je večino časa preživel v meditaciji, spremljal zaslon in promet tam zunaj, vse skupaj pa je bilo v notranjosti zaradi prometa neverjetno hrupno.

Dodajmo k temu še dejstvo, da je zdaj na Tasmaniji zima in da se bilo treba tudi primerno obleči. Po treh dneh je Parr pokukal iz svojega groba ob prisotnosti gledalcev, delavci pa so potem v kovinsko škatlo zalili z betonom in ponovno položili asfalt.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija