Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Z začetkom 2019 prepoved starih dizlov tudi v Stuttgartu
Vodilni možje v Stuttgartu so sprejeli sklep, da se prihodnjim letom uveljavi ukrep prepovedi vožnje avtomobilov z dizelskimi motorji v središču mesta.
Peter Pirkovič
12. julij 2018 | 13:32:19

Gre za prepoved vožnje vozilom z dizelskimi motorji, ki imajo oznako Euro4 ali nižje. A ukrep je začasen, saj bodo konstantno spremljali stopnjo onesnaženosti zraka in če se bo izkazalo, da ukrep ni dovolj učinkovit, bodo odločitev o prepovedi vožnje razširili še na motorje z oznako Euro5. Po Hamburgu in Munchnu je Stuttgart zdaj že tretje mesto, ki je sprejelo takšen ukrep, ki temelji na februarski odločitvi nemškega sodišča, da se vsako mesto posamezno odloči za prepoved vožnje avtomobilom z dizelskimi motorji.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
rovokopac
Sehr interessant bo, ko bodo ugotovili, da je zrak zasvinjan tudi po tem, ko ne bo nobenega naftarja več.
12.7.2018 14:11:01
klemens
To je pač zgolj trik za večjo potrošnjo, obračanje denarja. Imaš starega dizla in si moraš kupiti novega bencinarja za popolno svobodo. Imaš malo manj starega dizla in želiš menjati avto, spet kupiš novega bencinarja. V centru mesta želiš z vozilom domov, spet kupiš novega bencinarja. In tako se svet vrti. Namesto bencinarja je lahko tudi hybrid ali štromar. Pol ko bo toliko štromarjev bodo ugotovili, da je potrebno zapreti termoelektrarne in ne bo dovolj štroma, pol bomo spet na biciklih in konjih, če jih bo še kaj.
12.7.2018 16:28:25
Pr0ph3t
Italjanska gorica je že pred nekaj časa začasno uvedla prepoved vstopa vseh vozil pod Euro 4 ter za motorna kolesa pod euro 3 v središče mesta. Ja, tudi bencinarji so zajeti. Tako, da ni to noben bavbav, kolikor se napihuje v medijih.
12.7.2018 18:39:55
klemens
Za Gorico nisem vedel, to je zgolj zato, da se kupuje nove avtomobile. Če bi še vedno izdelovali golfe II in bi jih menjali na 30 let, bi šlo vse v maloro v današnjem času.
12.7.2018 22:33:42
Jože
Potem, ko bo preveč bencinarjev, bodo ugotovili, da je v mestu preveč CO2 etc. In potem postane Tesla traktor. Včeraj sem vozil za enim teslom oz. bedakom, ki se je močno uštel v dometu in je vozil na cesti z omejitvijo 90km vsega 40km/h in to na odseku kjer je nekaj kilometrov neprekinjena črta... To s to elektrifikacijo zgleda ravno tako kot, če bi najprej zgradili parne lokomotive in še le na to nekaj odsekov železne ceste. No ja, bomo lokomotivi nataknili gumirana kolesa pa bo že nekako vozila ter ovirala promet. Strinjam se, da vse kar je pod EUR4, ni za v mesto in to tudi velja za bencinarje. Tendenca k bencinarjem pa verjetno izvira iz USA - ker bi slednja, glede na Trampove "izpade" rada kaj več svojih vozil prodala v EU. Ne verjamem, da proizvajalci dizelskih vozil nimajo dovolj močnih filtrov za polovit NOx, je pa res, da ZDAjevci zgleda nimajo patentov. Skratka, s "klemensom" se strinjam, vidimo se na peciklih in konjih - a ja, na konjih tudi ne, potem bo preveč metana v zraku. Potegneš črto - vrli politiki super intelektualci očitno nimajo pojma o tehnologijah in se pustijo pritiskom lobistov. Če bi bilo v parlamentu kaj inženirjev bi se smernice in zakonodaja drugače pisala in to tudi na evropski ravni. K temu še dodajmo to, da prazne glave prve splavajo na površje.
13.7.2018 11:05:22

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija