Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Sponzorstva
Renault vstopil v nogometno ligo prvakov
Francoski proizvajalec je svoje marketinške lovke zdaj usmeril še v nogomet, saj so vodilni očitno zaslutili, da bodo tam ustvarjali še boljšo prodajno statistiko. Namreč, postali so sponzor nogometnega kluba PSG.
Peter Pirkovič Renault
13. julij 2018 | 11:46:13

Sodelovanje s klubom, ki ga obvladujejo Katarci, bo trajalo tri sezone, vključno z letom 2021. Pogled v zgodovino pokaže, da je bil ustanovljen leta 1970 po združitvi klubov Paris FC in Stade Saint-Germain. V Ligue 1 nastopa vseskozi od leta 1974, uveljavil pa se je kot eden najprestižnejših v prvi francoski nogometni ligi. Dvakrat je osvojil naslov Ligue 1, v klubski vitrini je postavljenih še osem francoskih pokalov, trije ligaški pokali in dva Trophées des Champions. Po QIA je Paris Saint-Germain najbogatejši klub v Franciji in eden najbogatejših na svetu (ocenjena vrednost 775 milijonov evrov), kar je pritegnilo pozornost tudi domačega avtomobilskega proizvajalca, ki v tej zgodbi vidi odlično priložnost za promocijo svojih izdelkov z oznako Renault in Alpine.

V prvi fazi bo partnerstvo najbolj opazno na digitalnih platformah, saj bi s tem želeli pritegniti mlajše kupce. Namreč, samo njihovi super zvezdniki Neymar Jr., Edinson Cavani in Kylian Mbappé imajo na družbenih omrežjih več kot 100 milijonov sledilcev.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija